Sök

Tidigare SHL-forwarden får ny NHL-chans – skriver tvåårskontrakt

Andy Miele var en del av Växjös SM-guldvinnande lag 2018. Efter en stark säsong i KHL belönas nu den 31-årige amerikanen med ett tvåårskontrakt med Arizona Coyotes.

Han hämtades in som en av de sista pusselbitarna i Växjös guldbygge från Malmö under våren 2018. Efter SM-guldet lämnade Andy Miele SHL för spel i KHL-klubben Torpedo Niznij Novgorod inför den gångna säsongen.

I KHL stod den amerikanske centern för en fin säsong, med 32 poäng (16+16) på 61 matcher. Nu lämnar Miele Europa.

ÅTERVÄNDER TILL GAMLA KLUBBEN

Under gårdagen skrev nämligen 31-åringen på ett tvåårigt tvåvägskontrakt med Arizona Coyotes. Det blir ett kärt återseende för Miele som spelade 15 NHL-matcher för klubben, som då hette Phoenix, mellan 2011 och 2014.

Miele noterades för 27 poäng på 39 matcher i Malmö innan flyttlasset gick till Växjö under våren 2018. Under sina dryga två månader i Småland producerade han fem assist på sju SHL-matcher innan han stod för nio poäng på 13 slutspelsmatcher.

Den här artikeln handlar om: