Sök

Lämnade Örebro – nu återvänder VM-hjälten till gamla jaktmarker

Jhonas Enroth lämnade Dinamo Minsk i våras för att avsluta säsongen i Örebro. Nu står det klart att den VM- och OS-meriterade målvakten återvänder till den vitryska KHL-klubben.

Med knappt två timmar till transferfönstret stängde i februari så bjöd Örebro på en riktig värvningsbomb. Då meddelade man nämligen att sajnat Jhonas Enroth från Dinamo Minsk på ett kontrakt säsongen ut.

Enroth hann med tio SHL-matcher och ytterligare två slutspelsmatcher för Örebro innan det efter säsongen stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning i klubben. Nu har den 31-årige stockholmaren gjort klart med en klubb till nästa säsong.

VANN VM-GULD 2013

Under tisdagseftermiddagen meddelade Enroths tidigare klubb Dinamo Minsk att burväktaren skrivit på för klubben.

Nästa säsong blir Enroths tredje i den vitryska klubben. Den gångna säsongen stod han 52 matcher för Minsk i KHL:s grundserie med en räddningsprocent på 91,3 procent och ett målsnitt på 2,60 insläppta mål per match.

Jhonas Enroth var en del av Tre Kronors trupp i vårens VM i Slovakien. Han vaktade även Tre Kronors mål när man bärgade VM-guldet på hemmaplan 2013.

Den här artikeln handlar om: