Sök

KLART: Här är kvalhjältens nya klubb – klar för ”svensklaget”

Han var en av Oskarshamns stora kvalhjältar när klubben tog en historisk plats i SHL. Nästa säsong spelar Joakim Hillding i österrikiska Graz 99ers, meddelar klubben på sin hemsida.

Svenskarna fortsätter att valfärda till den österrikiska ligan EBEL. Förra veckan blev Olle Liss och Henrik Neubauer klara för spel i ligan. Sedan tidigare har bland annat Sebastian Collberg, Anton Karlsson och Karl Johansson skrivit på för lag i ligan.

Nu är näste svensk klar för spel i EBEL. Redan i april kunde Mr. Madhawk rapportera att det var klart, men det dröjde till ikväll innan Graz 99ers meddelade att Oskarshamns kvalhjälte från i våras Joakim Hillding skrivit på för klubben.

SVENSKTÄTT

Hillding var en av nyckelspelarna när Oskarshamn i våras lyckades ta sig upp till SHL för första gången i klubbens historia. Den tidigare Luleå-, Växjö- och Färjestadscentern stod för tolv poäng på lika många matcher i kvalspelet.

I Graz får Hillding svenske Jens Gustafsson som assisterande tränare. Han blir även lagkamrat med Cristopher Nihlstorp, Karl Johansson, Robin Weihager och Sebastian Collberg.

Den här artikeln handlar om: