Sök

Ännu en tung värvning för Brynäs – får in back med 160 landskamper

Brynäs fortsätter sin satsning i SDHL. I dag presenterade klubben ännu en fin värvning i form av tungt landslagsmeriterade backen Johanna Olofsson.
– En ruggigt stabil landslagsback, säger Andreas Dackell om värvningen.

Brynäs har satsat rejält på sitt SDHL-lag inför den kommande säsongen. Sedan tidigare har spelare som Maja Nylén Persson, Michela Cava och Lara Stalder hämtats till klubben.

Nu blir Johanna Olofsson nästa tunga värvning.

I dag meddelade Brynäs att man sajnat den tidigare Modo-backen till ett ettårskontrakt.
— Det känns oerhört bra. Johanna är en ruggigt stabil landslagsback, en defensiv pjäs som är svår att flytta på och det är kanon att vi får in hennes erfarenhet när vi har många yngre backar. Hon är en rutinerad ledare med många landskamper och det kommer bli en perfekt situation för våra yngre spelare att få spela i samma lag som Johanna och ta lärdom av henne, säger Andreas Dackell, sportdirektör, i ett uttalande på klubbens webbsida.

”BRYNÄS HAR NÅGOT SPÄNNANDE PÅ GÅNG”

Olofsson, som fyller 28 år senare i månaden, har gjort 324 SDHL-matcher för Modo under sin karriär. Nu lämnar hon för första gången Örnsköldsvik.
— Brynäs har något spännande på gång och jag skulle säga att de just nu ligger i framkant i svensk damhockey. Det blir en nytändning att komma till en ny klubb och blir roligt att vara med på en resa igen, säger Olofsson själv.

På meritlistan har den i Storuman fostrade Johanna Olofsson 160 landskamper, två OS och sex VM. Hon blev svensk mästare med Modo 2012 och fick priset som årets bästa svenska spelare 2013.

Den här artikeln handlar om: