Sök

Tidigare förstarundevalet förlänger med Coyotes: ”Etablerat sig i NHL”

Lawson Crouse draftades som elfte spelare totalt i NHL-draften 2015. Efter tre säsonger i Arizona förlänger nu det tidigare förstarundevalet sitt kontrakt med Coyotes.

I tonåren ansågs Lawson Crouse vara en riktig stortalang och valdes som elfte spelare totalt i NHL-draften 2015 av Florida Panthers. Sommaren därefter trejdades hans rättigheter till Arizona Coyotes och hösten 2016 gjorde Crouse NHL-debut för Coyotes.

Sedan dess har det blivit ytterligare 163 matcher i ligan, med 38 poäng som facit. Den gångna säsongen noterades Crouse för 25 poäng (11+14) på 81 matcher, hans överlägset bästa poängnotering på en säsong under sina tre år i ligan.

TREÅRSKONTRAKT

Nu har 22-åringen skrivit på ett nytt treårskontrakt med Arizona.
– Vi är väldigt glada över att skriva ett långtidskontrakt med Lawson. Han har en väldigt bra säsong bakom sig och har etablerat sig i NHL som en powerforward. Vi ser framemot att se honom i laget nästa säsong, säger klubbens general manager John Chayka till klubbens hemsida.

Klubben har valt att inte gå ut med några lönedetaljer kring kontraktet, men enligt CapFriendly kommer Crouse att ha en lönetaksträff på 1,533 miljoner dollar per säsong.

Den här artikeln handlar om: