Sök

”Förstår att de kanske kan vara lite besvikna men samtidigt inte”

Under tisdagen stod det klart att Patrik Berglund återvänder till svensk hockey igen. 31-åringen skrev då på ett ettårskontrakt med Djurgården. För VLT berättar han om klubbvalet – och varför det inte blev någon återkomst i Västerås.
– Jag förstår att de (supportrarna) kanske kan vara lite besvikna men samtidigt inte, säger han till tidningen.

LÄS MER: ”En drömvärvning – den bästa spelaren som funnits på marknaden”

Vid lunchtid under tisdagen briserade en av hockey-Sveriges största övergångsbomber på länge. Då meddelade SM-finalisten Djurgården att den tidigare NHL-forwarden Patrik Berglund skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Berglund valde i vintras att lämna Buffalo – och 110 miljoner kronor – för att flytta hem till Sverige igen. Anledningen till beslutet var att han tappat glädjen till hockeyn och att han inte mådde bra.

LÄS MER: Patrik Berglund talar ut om uppbrottet med Buffalo: ”Jag har mått skit”

Nu mår Berglund bättre och för VLT berättar han om tankarna kring klubbvalet.
– Det handlar dels om att jag vet att Djurgården har en väldigt bra organisation, det är en bra klubb med enormt bra fans som det ska bli kul att spela inför. Dels tror jag väldigt mycket på själva laget och för mig ska det bli jättekul att vara med och försöka hjälpa dem att vinna en titel, säger han.

”HOPPAS ATT SUPPORTRARNA KAN FÖRSTÅ”

Berglund är fostrad i Västerås och representerade klubben fram till 2008, innan flyttlasset gick över till Nordamerika. Under lockouten 2012/13 återvände han till klubben och spelade 30 matcher för klubben.

Förhoppningar fanns att 31-åringen skulle återvända även den här gången, men så blev alltså inte fallet.
– Jag förstår att de kanske kan vara lite besvikna men samtidigt inte. Jag känner att jag har otroligt mycket ishockey kvar i kroppen och då kan jag inte ta klivet ner i allsvenskan nu om jag vill fortsätta kriga på en hög nivå. Jag hoppas att supportrarna kan förstå det, säger han till VLT.

Den här artikeln handlar om: