Sök

Han ersätter Robin Lehner i New York Islanders

Robin Lehner lämnade ett hål efter sig i New York Islanders. Det har nu fyllts. Sent på måndagskvällen sajnade klubben upp den ryske målvakten Semjon Varlamov till ett fyraårskontrakt.

New York Islanders och Robin Lehner kunde inte komma överens om en fortsättning. När Lehner skrev på ett ettårskontrakt med Chicago Blackhawks sent i går kväll agerade Islanders general manager Lou Lamoriello genom att värva en ersättare.

Den ersättaren är ingen mindre än den ryske keepern Semjon Varlamov. 31-åringen skrev på ett fyraårskontrakt värt 20 miljoner dollar. Därmed har han samma årslön som Lehner, fem miljoner dollar per säsong. Det innebär en lönesänkning för puckmotaren. I sitt tidigare kontrakt tjänade han 5,9 miljoner dollar per säsong.

TAPPADE FÖRSTASPADEN

Semjon Varlamov kommer närmast från åtta säsonger med Colorado Avalanche. Detta efter att ha trejdats dit av Washington Capitals för precis åtta år sedan. Han kommer från en säsong där han delade uppdrag med tysken Philippe Grubauer och spelade 49 matcher med en räddningsprocent på 90,9.

Lagom till slutspelet hade Grubauer tagit över förstaspaden från Semjon Varlamov och ryssen gjorde inga framträdande under slutspelet med Avalanche. Nu kommer han att konkurrera med en annan tysk om speltid, nämligen Thomas Greiss.

På meritlistan har Semjon Varlamov ett VM-guld, ett VM-brons och ett JVM-brons. På 448 NHL-matcher med Capitals och Avalanche har han stoppat 91,6 procent av skotten.

Den här artikeln handlar om: