Sök

Tidigare SHL-spelaren kritiserade KHL-klubb – hotas av ex-coachen: ”Kommer arrestera honom”

Tidigare Malmöspelaren T.J. Galiardi talade ut om sin tid i KHL i podcasten Spittin’ Chicklets. Det har skapat ont blod i Ryssland.
– Nästa gång han kommer till Ryssland arresterar vi honom, ska hans tidigare coach i Neftechimik Niznjekamsk, Andrej Nazarov, ha sagt.

Det var säsongen 2015/16 som T.J. Galiardi spelade 29 matcher för Malmö Redhawks och svarade för 15 poäng. Säsongen därpå testade han lyckan i KHL. Först i Medvescak Zagreb och sedan i Neftechimik Niznjekamsk.

Det var om tiden i Niznjekamsk som Galiardi nyligen berättade om i podcasten Spittin’ Chicklets.
– Ett topp-tre skithål av städerna i KHL, men de betalade bättre än någon annan och hade galna bonusar för varje seger och poäng, sade kanadensaren.
– Det var bara två månader kvar på säsongen så jag skickade hem min fru och åkte dit. Det var det största skithålet jag har besökt hittills. Vårt lag var skapligt, slogs för slutspel och för varje seger vi tog fick killarna 3 000 dollar var.

Han berättade också om en incident där han skadade handleden och fick rådet av läkare att vila en vecka eftersom skadan krävde det. När han återvände till rinken blev han inskickad till coachen Andrej Nazarov. Han ville att Galiardi skulle spela eftersom handleden inte är bruten. ”Vi ger dig en spruta”, sade Nazarov varpå forwarden går till lagläkaren och får en injektion i rumpan.

”FICK EN INFEKTION AV SPRUTAN”

– Matchen gick okej, men senare på kvällen blir jag sjuk och börjar spy upp allt jag ätit under dagen. Nästa dag får jag dropp på arenan och lyckas på något sätt spela nästa match. Men trots att jag inte blir tacklad eller knappts ens rörd på hela matchen kan jag knappt gå och har fruktansvärt ont i höften. Jag blev inte tacklad, föll inte eller något sånt. De röntgade mig och sa att allt var okej, att jag kunde spela, men jag kunde fortfarande inte gå. Jag ringde min agent och sa att något verkligen inte stämmer med min höft. ”Du måste snacka deras GM och fixa något”, för sjukhusen i den här staden höll samma klass som på 1940-talet. Det var så äckligt.

I podcasten påstår Galiardi att han ställdes inför valet att stanna i Niznjekamsk och rehaba med klubbens doktorer eller att åka till Moskva och få vård där, men då betala för behandlingen själv.
– Jag åkte till Moskva samma dag och gjorde tester för att ta reda på vad som var fel. Då visade det sig att jag hade en infektion i höften som kom från nålen de satte i rumpan på mig. Jag fick ta antibiotika och hamnade i konflikt med klubben om min lön. Min agent sa åt mig att åka till rinken varje dag och visa upp mig så att de inte skulle kunna låta bli att betala mig. Jag gjorde det en månad i sträck och fick betalt till slut.

”SÄTT HONOM I CELL UTAN TOALETT”

Det är de här uttalandena som har fått företrädare för rysk hockey att ilskna till ordentligt. Inte minst då Andrej Nazarov. Enligt ryske journalisten Slava Malamud ska Nazarov, som fick sparken från Neftechimik alldeles efter jul i fjol, ha sagt att han tycker att utländska spelare som kritiserar Ryssland ”ska fängslas”.
– Nästa gång han kommer till Ryssland arresterar vi honom. Låt honom sitta (i fängelse) i 15 dagar. Sätt honom i en cell utan toalett. Det finns sådana i häkten. Låt honom göra sina behov i ett hål i golvet. Då kommer han inte att tala illa om Ryssland igen, påstås han ha sagt i rysk media.

T.J. Galiardi, nu 31 år gammal, avslutade karriären med spel för Dinamo Riga i KHL säsongen 2017/18. Han spelade bara elva matcher innan han kastade in handduken. I dag är han företagsledare.

Att Andrej Nazarov är en hetlevrad person väldokumenterat sedan tidigare. Som spelare var han en slagskämpe med 1 409 utvisningsminuter på 571 NHL-matcher. I rollen som tränare har han varit inblandad i en rad skandaler. Under sin tid som tränare för Vitiaz  gick han till attack med en klubba mot publiken och under säsongen 2014/15 stängdes han av två gånger av KHL – i sammanlagt tio matcher. Dels för att ha gjort obscena gester mot domare och publik i en match mot Admiral och därefter ha kastat en vattenflaska på Avangards Aleksandr Popov.

Under sin tid som huvudtränare i SKA Sankt Petersburg anklagades Nazarov för att ha misshandlat lagläkaren Jegor Kozlov. I nuläget saknar han tränaruppdrag.

Idag 19:00
Skellefteå AIK - Luleå HF
1 2.25
X 3.95
2 3.00
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten