Sök

Toronto offrar svensken för att få sin backstjärna

Toronto Maple Leafs har trejdat till sig den högerfattade backstjärna man ansetts sakna. I natt blev det klart att man värvar Tyson Barrie från Colorado Avalanche. Och detta genom att bland annat ge upp svenske Calle Rosén.

Toronto Maple Leafs har länge ansetts vara svaga på backsidan. Inte minst har klubben saknat ett högerfattad back i ett galleri av väldigt många vänsterfattade backar.

I natt gjorde general managern Kyle Dubas någonting åt det.

I en stor trejd med Colorado Avalanche värvade Maple Leafs backstjärnan Tyson Barrie tillsammans med centern Alexander Kerfoot och ett sjätteval i draften nästa säsong. I motsatt riktning försvinner centern Nazem Kadri, svenske backen Calle Rosén och ett tredjeval i draften nästa sommar. Colorado betalar dessutom hälften av Barries lön under kommande säsong.

Snart 28-årige Tyson Barrie går in på sista året på ett kontrakt värt 5,5 miljoner per säsong. Det gör att han riskerar att bli unrestricted free agent nästa sommar om inte Maple Leafs kan komma överens med kanadensaren om en förlängning.

SATTE PERSONBÄSTA MED 59 POÄNG

Tyson Barrie stod för personbästa 59 poäng (14+45) på 78 matcher den gångna säsongen och har under NHL-karriären noterats för 307 poäng på 484 matcher. Alla för Colorado som draftade honom i tredje rundan 2009.

Alexander Kerfoot, 24, har två NHL-säsonger bakom sig sedan han kom till Colorado från Harvard University. På dessa har kanadensaren gjort 43 respektive 42 poäng.

Nazem Kadri, 28, har tillbringat hela NHL-karriären med Toronto Maple Leafs efter att ha draftats av klubben som sjunde spelare 2009. Han gjorde 44 poäng på 79 matcher den gångna säsongen och har 357 poäng på 561 NHL-matcher med klubben.

Calle Rosén, 25, förväntades ta en ordinarie tröja i Toronto kommande säsong. Detta efter att ha varit en av AHL:s bästa backar det gångna året. Den tidigare Växjöbacken gjorde 46 poäng (7+39) på 54 AHL-matcher och hade ett mål på fyra matcher med Leafs i NHL. Han har spelat åtta NHL-matcher under sina två år i Toronto efter flytten till Nordamerika.

Rosén har två år kvar på kontraktet värt 750 000 dollar per säsong.

Den här artikeln handlar om: