Sök

FBK fullbordar backsidan – med OS-meriterad tjeck: ”Han kommer leverera”

Jonathon Blum i går och Vojtech Mozik i dag. Efter två värvningar på två dagar anser sig Färjestad ha fullbordat sin backsida inför kommande säsong.
– Att få in de här två är vi nöjda med, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Färjestad meddelade under tisdagen att man värvat den tjeckiske KHL-backen Vojtech Mozik. 26-åringen har tecknat ett tvåårskontrakt med Karlstadklubben och kommer närmast från Vitiaz Podolsk i KHL. Där svara han förra säsongen för 25 poäng (5+20) på 57 matcher.

Färjestads sportchef Peter Jakobsson var tillsammans med tränaren Johan Pennerborn och sjukgymnasten Mattias Hell i Prag för att träffa backen. Det var ett möte som gav mersmak.
– En seriös kille som vet vad han vill. Han vet vad vi vill ha av honom och han kommer att leverera. Han har haft andra anbud att välja mellan men valde oss vilket vi är glada för, säger Jakobsson i ett uttalande på FBK:s webbsida.

Mozik har fina meriter bakom sig. Förra året spelade han OS för Tjeckien och på meritlistan finns även två säsonger i Nordamerika, där han spelade sju NHL-matcher för New Jersey Devils. Han har även blivit tjeckisk mästare med HC Plzen (2013).

”DE BÄSTA FANSEN I SVERIGE”

– Jag är väldigt taggad över att få komma till Karlstad och Färjestad efter mina år i Ryssland. Jag har pratat mycket med Martin Sevc och Milan Gulas om Färjestad och de har bara sagt bra saker. Milan Gulas berättade att Färjestad har de bästa fansen i Sverige och Färjestad är en toppklubb så det ska bli jättekul att få komma dit och hjälpa laget till framgång, säger Mozik själv.

Vojtech Mozik ansluter till Färjestad i slutet av juli.

I och med värvningen av den tjeckiske backen har FBK fyllt sin backsida efter förlusterna av Mikael Wikstrand och Jesse Virtanen, som försvunnit till KHL. Bortsett från amerikanen Jontahon Blum och Vojtech Mozik har FBK även hämtat in Linus Arnesson från Örebro, Lucas Ekeståhl Jonsson från TPS Åbo samt hämtat upp den av Detroit Red Wings nyligen draftade Albert Johansson från juniorlaget.

Den här artikeln handlar om: