Sök

Gästspelade i KHK under lockouten – nu lägger NHL-backen av

Han spelade fem allsvenska matcher för Karlskrona HK under NHL-lockouten 2012. Nu meddelar backveteranen Chris Butler att hans karriär är över.

Han fick vara med om att vinna Stanley Cup med laget han växte upp med. Chris Butler är född och uppvuxen utanför St. Louis och förra månaden fick han uppleva en maxad avslutning på säsongen när Blues besegrade Boston Bruins i finalen.

33-åringen spelade visserligen inte i slutspelet, men hade tillhört organisationen i fem år när de vann mästerskapstiteln. Det sätter också punkt för hans karriär.

I ett öppet brev på St. Louis Blues webbsida berättar amerikanen att det är slutspelet. Detta efter drygt 400 matcher med Buffalo Sabres, Calgary Flames och St. Louis i NHL samt ytterligare 271 i AHL, där han var kapten för Blues farmarlag San Antonio Rampage i AHL den gångna säsongen.

ETT VM-BRONS PÅ MERITLISTAN

På meritlistan har Chris Butler även en kortare sejour i Hockeyallsvenskan. 2012/13 hoppade han in och gjorde fem matcher för Karlskrona under locckouten. Detta utan att registrera några poäng.

Under sin sista säsong gjorde Butler 13 matcher med St. Louis och noterades för 1+1. I AHL hade han 21 poäng (2+19) på 51 matcher.

Utöver Stanley Cup-segern har han ett VM-brons med USA på meritlistan. Detta från turneringen i Sverige och Finland 2013.

Den här artikeln handlar om: