Sök

Därför valde Panarin Rangers: ”Mitt hjärta har varit här”

New York Rangers vann kampen om marknadens tyngsta namn när de värvade Artemij Panarin. Nu berättar ryssen om sitt val.
– Det har varit min dröm att spela här, säger han enligt nhl.com.

Han fick ett sjuårskontrakt med en lönetaksträff på 11,6 miljoner dollar. Ändå sägs det att Artemij Panarin nobbade ännu fetare kontraktsförslag från både New York Islanders och hans tidigare klubb Columbus.

Det var alltså mer än pengarna som styrde den ryske storstjärnan. Han berättar om anledningarna till att det blev New York Rangers.
– Det har varit min dröm att spela här. De är ett original six-lag och mitt hjärta har varit här, säger 27-åringen.

FÅR SPELA MED ZIBANEJAD

Columbus laddade på ett monsterbud på åtta år, med ett värde på närmare 900 miljoner kronor. Det skulle motsvara 13,7 miljoner dollar per år på ett sjuårskontrakt, alltså drygt två miljoner dollar mer än det han tog i Rangers.
– Det fanns ett tillfälle då jag bara satte mig ned i tio minuter och tänkte igenom det här, och mitt hjärta sa att New York skulle vara ett bättre ställe för mig, säger han om Columbus-nobben.

Tränaren David Quinn berättade på en presskonferens igår att han planerar att spela Panarin ihop med Rangers svenske stjärncenter Mika Zibanejad.

Den nye Rangers-stjärnan har dessutom bekräftat att han kommer spela med tröjnummer 10.

Den här artikeln handlar om: