Sök

Drar sig ur KHL – riskerar konkurs

Slovan Bratislava drog sig nyligen ur KHL. Nu är frågan om det blir spel över huvud taget för den klassiska klubben, kommande säsong.

Efter sju år i KHL, med två slutspel som resultat, drar sig Slovan Bratislava ur KHL till kommande säsong. Det har varit känt sedan länge. De drog sig ur på grund av ekonomiska problem och hoppades i stället på att få en plats i den slovakiska högstaligan till kommande säsong.

Men så ser det inte ut att bli. Enligt slovakiska medier har klubben undersökt möjligheten att gå i konkurs. De ska ha tre miljoner euro i skulder till sammanlagt 60 spelare, enligt nyhetssajten Webnoviny.

Samtidigt kommer rapporter som pekar på att det troligaste just nu är att de som högst kommer spela i den slovakiska andradivisionen nästa säsong. Hur den klassiska klubbens framtid ser ut får vi reda på om en knapp månad, den första augusti.

 

Den här artikeln handlar om: