Sök

Nyquist glad att free agent-perioden är över: ”Stressig process”

Gustav Nyquist var den svenska spelare som skrev det mest lukrativa avtalet 1 juli. Detta efter att ha kommit överens med Columbus Blue Jackets om ett fyraårskontrakt. Nu är han glad att kunna lägga det bakom sig.
– Det var ett beslut jag var tvungen att ta ganska snabbt, säger han till Blue Jackets webbsida.

22 miljoner dollar för fyra år. Det var vad Gustav Nyquist lyckades få från Columbus Blue Jackets på free agent-marknaden.

Efter att ha upplevt NHL-karriärens hittills mest produktiva säsong med 60 poäng på 81 matcher var han ett eftertraktat byte på marknaden. Columbus, som antagligen var det lag i hela ligan som behövde förstärka allra mest efter alla förluster, tog emot svensken med öppna armar.
– Jag tycker att han är mångfacetterad. Han har farten som krävs i dagens sport. Han är en väldigt uthållig spelare som har spelat näst intill 82 matcher under flera säsonger i rad. Han kommer från en stark säsong, sade Columbus general manager Jarmo Kekäläinen när Nyquist introducerades tidigare i veckan.
– Vi har hållit ögonen på honom hela året. Han var en av spelarna vi hade siktat in oss på inför trade deadline, men då gick han till San José.
– Han kan spela på både vänster- och högerkanten, han är en vänsterskytt och det fyller ett behov vi har haft. Vi gillar spelaren väldigt mycket.

”EN BRA MIX”

Gustav Nyquist hade andra alternativ, men gillar vad han har sett av Columbus. Trots att klubben har tappat Sergej Bobrovskij, Artemij Panarin, Matt Duchene och troligtvis Ryan Dzingel fann han klubben att vara attraktiv.
– Det har alltid varit ett av lagen jag har tittat på. Jag tycker att det är ett lag som har många riktigt bra unga spelare och några riktigt bra veteraner med ledaregenskaper, så det är en bra mix, säger han till Blue Jackets webbsida.
– Jag tycker att det här är ett lag som är på väg i rätt riktning. Det tyckte jag att de bevisade i slutspelet i fjol, så givetvis är jag upprymd över att ansluta.

Minst lika upprymd är han över att kunna lägga free agent-spektaklet till handlingarna. Gustav Nyquist, som fyller 30 år i höst, tyckte att det var jobbigt att behöva gå igenom det.
– Det var en stressig process, skulle jag hävda. Det var ett beslut jag var tvungen att ta ganska snabbt, men det löste sig på ett perfekt sätt för mig och jag kan inte vara gladare än att ha hamnat i Columbus.

Den här artikeln handlar om: