Sök

Världsmästarbacken klar för NHL-spel

Ännu en spelare från Finlands VM-guldlag är klar för NHL-spel. På onsdagen gjorde Anaheim Ducks klart med storvuxne backen Jani Hakanpää.

Finlands VM-guld skapar ringar på vattnet. Förr Jani Hakanpää, den storvuxne backen som blev målskytt när Tre Kronor besegrades i kvartsfinalen i Kosice, har det bidragit till att han får chansen att slå sig in i NHL med Anaheim Ducks. Ettårskontraktet offentliggjordes under onsdagskvällen.

27-åringen kommer närmast från finska storklubben Kärpät från Uleåborg. Där stod han under den gångna säsongen för elva mål och 23 poäng på 52 matcher i Liiga.

Hakanpää draftades ursprungligen av St. Louis Blues i fjärde rundan 2010. Han tillbringade också två säsonger i Nordamerika mellan 2013 och 2015. Då begränsades han till 132 matcher i AHL med Blues farmarlag och spelade ytterligare två matcher i ECHL.

SAJNAR TREDJEKEEPER

En annan finsk världsmästare som skrivit NHL-kontrakt är backen Oliwer Kaski (Detroit) medan även superlöftet Kaapo Kakko, som draftades som andra spelare av New York Rangers på midsommarafton, förväntas spela i ligan till hösten.

Anaheim meddelar också att de har breddat sin målvaktssida genom att sajna Anthony Stolarz till ett kontrakt. 25-åringen gjorde 18 NHL-matcher med Philadelphia Flyers och Edmonton Oilers i fjol. Nu förväntas han bli Ducks tredjekeeper bakom John Gibson och Ryan Miller.

Den här artikeln handlar om: