Sök

Zuccarello: ”Man känner sig som världens bästa spelare”

Mats Zuccarello cashade in rejält när han skrev sitt nya femårskontrakt med Minnesota Wild. Nu berättar han om processen som gjorde att han valde Wild.
– Den starka känslan jag hade för Minnesota var att de verkligen, verkligen var på mig från dag ett, säger norrmannen till The Athletic.

30 miljoner dollar för fem säsonger. Det är vad Mats Zuccarello kommer att få tack vare det kontrakt han tecknade med Minnesota Wild när free agent-marknaden öppnade i måndags.

31-åringen hade anbud från många klubbar, men fick en positiv känsla för Wild på grund av deras idoga kontakter.
– Jag är en kille blir väldigt smickrad när man visar att man verkligen vill ha mig. Det betyder att det finns en bra möjlighet för mig att åka dit, spela och förhoppningsvis kunna bidra och ha en framträdande roll i laget och hjälpa till, säger Mats Zuccarello till The Athletic.

Han blev nästan överväldigad av intresset för honom.
– Det var så många lag som hörde av sig att man börjar känna att man är den bästa personen, den bästa spelaren i världen. Efter varje konversation man hade var det som ”Jäklar, jag är bra”… Men den starka känslan jag hade för Minnesota var att de verkligen. verkligen var på mig från dag ett.

”MITT MÅL ÄR ATT VINNA STANLEY CUP INOM FEM ÅR”

Samtalen Mats Zuccarello hade med general managern Paul Fenton och coachen Bruce Boudreau övertygade honom om att de var rätt klubb för honom.
– Jag tror att alla människor svarar väl på att verkligen känna sig behövd, konstaterar han.

Norrmannen kommer från en stark säsong med New York Rangers och Dallas Stars. Han gjorde 40 poäng på 48 matcher i grundserien och hade elva poäng på 13 matcher för Stars i slutspelet. Nu hoppas han att han ska kunna hjälpa Minnesota Wild, som missade slutspel förra säsongen, att ta nästa kliv.
– Jag är bara glad över att vara en del av laget och att förhoppningsvis kunna hjälpa laget med mitt mål att vinna Stanley Cup inom fem år. Varje hockeyspelare har det målet eller den drömmen. Vi måste jobba tillsammans och förhoppningsvis kan vi förverkliga det, säger Mats Zuccarello till The Athletic.

Den här artikeln handlar om: