Sök

”Kunde sitta och skämmas över hur jag spelade – var pinsamt”

Djurgården gjorde succé och tog sig hela vägen till final. Men Bobbo Petersson ser tillbaka på en av karriärens tyngsta säsonger. En säsong med bristande förtroende och ett spel han inte alls var nöjd med.
– Det är sjukt att säga det, men jag kunde efter någon match sitta och skämmas för hur jag spelade, säger 27-åringen till hockeysverige.se.

Efter att ha varit med och åkt ur SHL med hemmaklubben Karlskrona fick Bobbo Petersson byta botten mot toppen när han inför förra säsongen blev klar för topptippade Djurgården. Säsongen blev mycket riktigt en succé för laget – men för Karlskronavärvningen var det motgångarna som dominerade.

Han fick byta om i 31 matcher, gjorde två poäng och snittade blygsamma 6:58 i istid under SHL-säsongen. Det var knappast det backen såg framför sig när han flyttade till Stockholmsklubben.
– Min egen prestation är jag inte nöjd med, över huvud taget. Men jag kan också se anledningarna till det. Dels var det på grund av mitt eget spel att det blev som det blev. Men sen kände jag också under säsongen att jag kunde göra någon bra match eller två bra matcher, men sen fick jag inte chansen igen utan fick hoppa tillbaka på läktaren, säger Petersson.

Han fortsätter:
– Då är det svårt att hålla kontinuiteten och hitta en grund att stå på. Och självförtroendet hittar man inte heller. Det var en svår säsong, men i efterhand kan jag känna att det var en nyttig säsong också.
– Det var nyttigt att kunna kriga på i den sits jag var också och jag är ju inte dummare än att jag kunde se vilka spelare vi hade också. I mitt tycke hade vi en otroligt bra backsida så jag har full förståelse för att jag inte fick spela hela tiden. Ska jag ta en plats måste jag konkurrera ut någon annan och det lyckades jag inte göra. Men det fanns det som sagt anledningar till.

Foto: Bildbyrån

I ditt eget spel – vad var det som saknades?
– Men det var nog just det här med självförtroendet. Jag vågade inte spela ut och gjorde inte det som satt i ryggmärgen. När du hamnar i den sits jag gjorde vill du inte göra några fel när du väl är på isen. Fokuset blir på att inte göra misstag. Då blir det ju…ja, man blir väldigt stel och inte den spelare man vill vara.
– Jag blev rädd för att slå en passning i stället för att se möjligheterna. Jag hittade inget lugn i mitt spel och blev inte trygg i mig själv. Det är sjukt att säga det, men jag kunde efter någon match sitta och skämmas för hur jag spelade. Det var pinsamt hur det kunde se ut, när jag ser tillbaka på det.

”DESTO MER BÖRJAR DU FUNDERA”

Känner du att du kom snett in i säsongen, eller kom det smygande i takt med att du inte fick speltid?
– Jag kom in i en spiral. Men det blir jobbigare ju längre tid som går utan att man inte får ut det man vill på isen. I början, efter sommaren, försöker man komma in i hockeyn och då behöver man spela matcher. När man inte får spela matcher kommer man inte in i det alls, berättar Petersson.
– Ju längre tid som går, ju längre tid du sätter på läktaren eller bänken, desto mer börjar du fundera också. Jag hade behövt några matcher i rad för att komma in i det helt och det är synd att jag inte fick det.

Bobbo Petersson och Adam Reideborn. Foto: Bildbyrån.

Är du besviken på Djurgården?
– Nej, jag känner inte att jag kan vara det heller. Jag är mer besviken på att jag inte kunde konkurrera ut någon. Då hade jag behövt vara bättre än någon av de andra och ska jag vara ärlig var jag inte det. Så jag är inte bitter mot Djurgården på något sätt. Jag kom in sent på sommaren förra året också och jag är supertacksam för att de var villiga att ta in mig. Jag fick chansen att spela i ett fantastiskt lag och spela SM-final så det finns lite positiva saker också. Jag är bara besviken på mig själv.

TRIVS PÅ EGEN HAND

Den där SM-finalen, ja. Det tog sin tid att komma över den.
– Ja, jag känner att jag har kunnat gå vidare. Men man går runt och grubblar mycket på det där också. Det var verkligen synd att vi inte kunde göra en bättre final. Det kändes när vi gick in i finalen att vi skulle kunna göra det bättre än vi gjorde. Men det var som att musten dog lite… Färjestad var jäkligt tunga att möta i semifinalen men när vi gick in i finalen borde vi ha kunnat rida på vågen från semin. Men energin fanns inte där, kändes det som.

Nu är Bobbo Petersson kontraktslös. Ifjol var han det till den 25:e juni, men nu har han varit det ytterligare någon vecka. En situation han trots allt verkar trivas i. Han tränar på egen hand och gillar att kunna styra dagarna själv.
– Jag ser ganska positivt på det. Jag har inga problem med att träna ensam. Jag har gjort det förr och aldrig sett något negativt med det. Jag vet att var jag än hamnar nästa säsong, vart jag än bestämmer mig för att spela, så kommer jag vara i jävligt bra form i alla fall.

I samtal med Robin Figren och Wolmer Edqvist. Foto: Bildbyrån.

Hur ser det ut med intresset?
– Det finns intresse. Jag har nästan daglig kontakt med agenten men sen ska det kännas rätt i magen också. Jag behöver fundera lite nu när jag haft den säsong som jag haft, eller egentligen de två senaste säsongerna som jag haft, på vad som är bäst för mig just nu.
– Det blir ett litet vägskäl för mig, för jag måste bestämma mig vad jag ska göra för att få fart på karriären, litegrann. Men jag har en superbra dialog med agenten och vi pratar mycket och bollar fram och tillbaka vad som är rätt för mig. Det finns ingen panik att jag måste skriva på här och nu.

ÖPPNAR FÖR UTLANDET – OCH HOCKEYALLSVENSKAN

Det är inte heller klart om backen med 256 SHL-matcher på meritlistan blir kvar i Sverige eller testar på spel i utlandet. Det senare alternativet är något han inte gjort tidigare.
– Jag är öppen för båda delar. I Sverige ska det kännas att jag har en potential att slå ut någon annan så jag kan få en bättre roll i Djurgården – och det vet jag att jag kan göra. Men det ska som sagt kännas rätt. Jag vill prata med tränaren, fystränaren och se vart föreningen står. Det är många saker som ska klaffa.

Är du öppen för att ta en vända med en större roll i HockeyAllsvenskan?
– Det återstår att se. Det är en möjlighet. Jag håller i stort sett alla dörrar öppna. Så vi får se, helt enkelt.

När vill du ha klart med en ny klubb?
– Jamen, när lagen går på is i slutet juli eller början av augusti så vore det ju skönt att känna att man är en del av ett lag. Men det kan egentligen bli när som helst, avslutar backen.

Idag 15:00
BIK Karlskoga - Kristianstad IK
1 1.47
X 4.90
2 5.50
Idag 17:30
Karlskrona HK - Södertälje SK
1 1.93
X 4.20
2 3.25
Idag 21:00
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks
1 1.93
X 4.10
2 3.40
Idag 23:00
Florida Panthers - San Jose Sharks
1 2.07
X 4.10
2 3.05
Måndag 01:00
Vegas Golden Knights - New York Rangers
1 1.79
X 4.40
2 3.75
Måndag 01:00
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes
1 2.45
X 4.10
2 2.50
Måndag 02:00
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres
1 1.93
X 4.30
2 3.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten