Sök

Stjärnmålvakten efter klubb-bytet: ”Allt handlar om Stanley Cup – det är därför jag är här”

Florida jagar en efterlängtad framgång och har varit aggressiva under lågsäsongen. Nu hoppas klubbens nye stjärnmålvakt Sergej Bobrovskij att han kan leda klubben till Stanley Cup.
– Jag tror verkligen vi kan göra något speciellt här, säger han.

Vid sidan av Artemij Panarin skrev hans gode vän, landsman och tidigare lagkompis Sergej Bobrovskij sommarens fetaste kontrakt. Världsmålvakten skrev på för sju år med Florida och får en årslön på tio miljoner dollar. Bara Carey Price är mer välbetald av NHL:s målvakter.

Florida har tidigare plockat in Joel Quenneville som coach och har under sommaren värvat namn som Anton Strålman och Brett Connolly för att skänka rutin till ett annars ungt lag. Det gör att Bobrovskij andas optimism.
– Allt handlar om Stanley Cup. Det är mitt huvudmål och det jag vill lyckas med. Det är därför jag är här nu. Jag tror på det här laget, jag tror på den här gruppen och jag tror verkligen att vi kan göra något speciellt här, sade han på en pressträff igår.

HYLLAR COACHEN

Den tvåfaldiga Vezina Trophy-vinnaren lyfter fram Joel Quenneville som den stora nyckeln.
– Vi har en väldigt talangfull och ung grupp med en riktigt bra coach. Coachpositionen är en av de viktigaste i en klubb. Hur han skapar en atmosfär och en kultur. Han (Quenneville) har nyligen vunnit tre Stanley Cup-titlar så det han tar med sig till den här gruppen är enormt. Jag är glad över att få vara en del av det.
– Jag skrev på för sju år, det är en lång tid. Så jag vill ha vinnare omkring mig.

Den 30-årige målvaktsstjärnan har spelat för Columbus de senaste sju åren och där bara vunnit en slutspelsserie. Nu har han betydligt högre förväntningar.

Den här artikeln handlar om: