Sök

”Båda sidor vill ha det klart så snart som möjligt”

Hans namn har nästan glömts bort bland alla stjärnor som ska ha nya kontrakt. Men Calgary förväntar sig inget offer sheet på Matthew Tkachuk – och tror på en lösning.
– Han har alltid sagt att han vill återvända, säger klubbens assisterande general manager Craig Conroy.

Patrik Laine, Sebastian Aho, Brayden Point, Mitch Marner… Stjärnorna som har fått se sitt rookiekontrakt löpa ut i dagarna är många. Aho fick som bekant ett offer sheet från Montréal i måndags och Carolina har redan bekräftat att man kommer matcha det budet.

Efter Montréals offer sheet har det spekulerats i om det kommer leda till flera, från andra klubbar, på de andra kontraktslösa stjärnspelarna. Men Calgary tror inte på ett sådant på Matthew Tkachuk – trots att förhandlingarna dragit ut en del på tiden.

77 POÄNG

Flames tror att de kommer kunna lösa förhandlingarna med den nu kontraktslösa forwarden på egen hand.
– Matthew har alltid sagt att han vill återvända. Det finns egentligen inget negativt här. Båda sidor vill ha det klart så snart som möjligt, säger klubbens assisterande general manager Craig Conroy enligt Sportsnet.

Den rivige 21-åringen kommer från en rejäl genombrottssäsong. Han gjorde 34 mål och totalt 77 poäng vilket gav honom en fjärdeplats i Calgarys interna poängliga.

Den här artikeln handlar om: