Sök

Inte spelat sedan i september – nu tvingas tidigare VM-backen att lägga av

Hjärnskakningen som Caroline Markström ådrog sig i matchen mot HV71 blev nådastöten för hennes hockeykarriär. Under torsdagen meddelade Brynäs att den tidigare VM-backen tvingas lägga skridskorna på hyllan efter sviterna av hjärnskakningen.

Det var i SDHL-matchen mellan HV71 och Brynäs den 29 september som Caroline Markström åkte på en hjärnskakning. Markström spelade klart matchen och spelade även de resterande matcherna Brynäs hade den helgen, men efter det var det slutspelat för Markström.

LÄS ÄVEN: Ett tre månader långt helvete: ”Jag fungerar inte som människa”

Nu står det klart att det inte blir några fler hockeymatcher för den 25-åriga backen. Skadan har tvingat henna till att avsluta karriären i förtid.
– Alla vill att jag ska spela hockey. Min familj, mina vänner och alla i Brynäs. Det vill jag också. Men det som krävdes och det som fick mig att förstå var att en kompis som jag vet verkligen vill se mig spela hockey sa: ”Carro, om jag vore du hade jag aldrig ställt min fot på en is igen”. Det fick mig att förstå. Det krävdes bara att någon kunde vara rak och ärlig och säga det rakt ut, säger hon till Brynäs hemsida.

”HAR HUVUDVÄRK VARJE DAG”

Nio månader efter smällen lever hon fortfarande dagligen med sviterna från hjärnskakningen.
— Jag har huvudvärk varje dag, men det går upp och ned. Dagar, veckor och månader går upp och ned. Jag kan ha dagar när jag kan göra precis vad som helst och träna hårt. Jag var med lite på försäsongsträningen och jag klarade av två hela pass. Jag har nog aldrig varit så glad som när jag gjorde det, säger hon.

Markström var en del av det svenska VM-laget 2016 och hann förutom spel i Brynäs med fyra säsonger i collegeligan med St. Cloud State.

Den här artikeln handlar om: