Sök

Tidigare SDHL-målvakten blir förbundskapten

Hon var en av SDHL:s bästa målvakter under sina år i Linköping. Nu blir Florence Schelling förbundskapten för det schweiziska U18-damlandslaget.

Florence Schelling var en av SDHL:s allra bästa målvakter när hon vaktade Linköpings mål mellan 2015 och 2018. Hon utsågs till årets målvakt 2018, men valde kort därefter att lägga plockhandsken på hyllan.

Sedan dess har Schelling jobbat som assisterande förbundskapten för det schweiziska U18-damlandslaget. Nu befordras 30-åringen från assisterande till förbundskapten, meddelar det schweiziska ishockeyförbundet på sin hemsida.

Schelling spelade under sin aktiva karriär tio VM-turneringar och fyra OS för Schweiz.

30-åringen kommer även att vara assisterande tränare åt Rapperswils damlag i den schweiziska andradivisionen.

Den här artikeln handlar om: