Sök

IIHF kan ompröva kritiserade förslaget: ”Beslutsprocessen var inte riktigt schysst”

Under VM i maj klubbades beslutet att samtliga internationella matcher från och med 2022 ska spelas på rinkar med NHL-mått. Nu kan det beslutet tas tillbaka, avslöjar finska Ilta-Sanomat.

Tidigare har turneringar som anordnats i Europa spelats på så kallad europeisk rink, där rinken är 60 meter lång och 28 till 30 meter bred. Efter att ha besökt NHL:s matcher i Finland i höstas föll dock internationella ishockeyförundets (IIHF) ordförande René Fasel för de mindre rinkarna, enligt Helsingin Sanomat.

Under VM i maj fattades sedan beslutet att samtliga landslagsturneringar i framtiden ska spelas på liten rink. De mindre rinkarna mäter en längd på 60 meter, men är endast 26 meter breda.

”ALDRIG I LIVET”

Kritiken mot beslutet har varit hård från europeiskt håll, säger IIHF:s viceordförande Kalervo Kummola till Ilta-Sanomat.
– Beslutsprocessen var inte riktigt schysst. Jari Kurri var till exempel av den åsikten, att aldrig i livet. Han motiverade det hela med att en bred rink ger européerna en fördel som de nu riskerar att förlora, säger Kummola till Ilta-Sanomat enligt Yle.

Enligt Kummola kan nu IIHF:s beslut omprövas. Förbundet kommer att mötas igen i augusti och då finns frågan på agendan.
– Vi utser en arbetsgrupp som också består av spelare och tränare. Vi får se vad de tycker om det hela, säger Kummola.
Den här artikeln handlar om: