Sök

Zuccarellos känga till tidigare klubben: ”Kände inte kärleken”

I måndags skrev Mats Zuccarello på ett femårskontrakt värt 280 miljoner kronor med Minnesota. Men innan han skrev på för Wild var siktet inställt på en fortsättning i Dallas.
– Förslaget jag fick från dem var… Jag kände inte kärleken, säger Zuccarello till Dagbladet.

LÄS MER: KLART: Värvar Zuccarello – skriver långtidskontrakt

280 miljoner kronor för fem år. Det var vad Mats Zuccarello fick för att krita på Minnesota Wilds kontraktsförslag den 1 juli. Den norske forwarden hade anbud från många klubbar, men valde i slutändan tryggheten som ett femårskontrakt gav honom.
– Det femte året var viktigt för mig att få, med den säkerhet som det kommer med. Det är inte säkert att det här var det bästa budet, men det var det som kändes rätt, säger Zuccarello till Dagbladet.

”KÄRLEK ÄR VIKTIGT”

Zuccarello avslutade säsongen i Dallas efter att ha blivit trejdad till Texas-klubben i samband med NHL:s trading deadline. Redan i sin debutmatch ådrog sig norrmannen en handskada, vilket gjorde att han bara spelade två matcher med Stars i grundserien.

I slutspelet noterades sedan Zuccarello för elva poäng på 13 matcher och var en av Stars bästa spelare i slutskedet av säsongen. Trots det blev det ingen fortsättning i Texas-klubben. Dallas valde istället att satsa på den tidigare San Jose-kaptenen Joe Pavelski, som fick ett treårskontrakt med en lönetaksträff på sju miljoner dollar.

LÄS MER: Zuccarello: ”Man känner sig som världens bästa spelare”

Norrmannen hade gärna stannat i Dallas, men kontraktsförslaget som klubbens general manager Jim Nill erbjöd höll inte riktigt måttet, menar 31-åringen.
– Jag tillhörde Dallas. Förslaget jag fick från dem var… Jag kände inte kärleken, inte på samma sätt som från de andra klubbarna, och kärlek är viktigt.


Mats Zuccarello. Foto: Bildbyrån/Fredrik Varfjell

TRODDE DET SKULLE LÖSA SIG MED DALLAS

I stället föll valet på Wild, något som Zuccarello själv erkänner inte var den ursprungliga planen.
– Före intervjuveckan hade jag inte förberett mig på något annat lag. Då Minnesota kom in i bilden blev jag lite överraskad. I mitt huvud trodde jag att det skulle lösa sig med Dallas, säger Zuccarello.

För The Athletic har Zuccarello berättat att han nästan blev överväldigad av det stora intresset kring honom när hans kontrakt med Stars löpte ut.
Han blev nästan överväldigad av intresset för honom.
– Det var så många lag som hörde av sig att man börjar känna att man är den bästa personen, den bästa spelaren i världen. Efter varje konversation man hade var det som ”Jäklar, jag är bra”… Men den starka känslan jag hade för Minnesota var att de verkligen. verkligen var på mig från dag ett.

Minnesota blir Zuccarellos tredje NHL-klubb i karriären. Tidigare har norrmannen även representerat New York Rangers i nio säsonger innan vårens trejd till Dallas.

Den här artikeln handlar om: