Sök

Skrälluppgifterna: Tidigare NHL-backen till Oskarshamn

En gång i tiden var han ett jättelöfte. Nu är Simon Despres muntligt överens med Oskarshamn, enligt MrMadhawk.

Han valdes i förstarundan av draften 2009, som 30:e spelare. Sedan dess har Simon Després spelat nästan 200 matcher i NHL för Pittsburgh och Anaheim. Nu ska det tidigare storlöftet vara på väg till Oskarshamn, enligt MrMadhawk.
– Det har jag inte så mycket att säga om. En intressant spelare av många intressanta, säger sportchefen Daniel Stolt.
– Innan grabbarna samlas så hoppas jag kunna presentera något. Det är min ambition.

Després spelade i AHL och i den tyska ligan förra säsongen och har även gjort en säsong i KHL. Säsongen 16/17 spelade han senast NHL-hockey. Då gjorde den storväxte försvararen en match för Anaheim. Säsongen 14/15 spelade han 75 matcher i NHL. Han har dock haft enorma skadeproblem genom karriären.

Després har ett JVM-silver med Kanada på meritlistan och utsågs till juniorligan QMJHL:s bästa back 2011.

Den här artikeln handlar om: