Sök

Valde chansen att vinna framför hjärtat: ”Ett bättre alternativ”

Besvikelsen i Ottawa var stor när lagets tidigare stjärncenter Jason Spezza valde att skriva kontrakt med Toronto Maple Leafs i stället för med Senators. Nu förklarar han beslutet.

Mellan 2002 och 2014 var han Ottawa Senators trogen. Efter det trejdades Jason Spezza på egen begäran till Dallas Stars. När han nu blev free agent efter fem säsonger med Stars hoppades många i Ottawa att 36-åringen skulle återvända i en mentorroll åt lagets många yngre spelare.

Men i stället valde han på eget bevåg att sajna ett ettårskontrakt med Toronto Maple Leafs till minimumlönen 700 000 dollar, en knapp tiondel av vad han tjänade i sitt senaste kontrakt med Dallas.

Efter att ha skrivit på för Leafs avslöjade Spezza att han hade varit i kontakt med Senators – och att det funnits ett intresse av att återvända. Men efter drygt 1 000 NHL-matcher utan en Stanley Cup-titel valde veteranen att sajna med rivalen från Ontario.
– Det var ett svårt val. Jag pratade med Ottawa, pratade med andra lag. Jag kände bara att det var ett bättre alternativ att gå till Toronto, säger Spezza i en intervju med TSN 1200.

PETAD NÄR SLUTSPELET BÖRJADE

Jason Spezza har två tyngre NHL-säsonger bakom sig i Dallas med 26 respektive 27 poäng. När slutspelet startade i våras var han till och med petad, men lyckades ta sig tillbaka in i laget och noterades för tre mål och fem poäng på elva matcher. Detta som fjärdecenter.
– Jag var frustrerad över att bli petad i början av slutspelet. Men det var skönt att se att jag kunde bidra i en botten sex-roll, säger Spezza.
– Vi spelar alla för att nå slutspel. När man blir äldre förändrar man sitt spel.

Jason Spezza förväntas få en mindre roll i Toronto också. Efter att laget förändrats i takt med alla trejder som general managern Kyle Dubas genomfört ser det ut som han blir lagets nya fjärdecenter bakom Auston Matthews, John Tavares och nyförvärvet från Colorado, Alexander Kerfoot.

Den här artikeln handlar om: