Sök

Svenske VM-centern lämnar NHL – flyttar till Europa

Efter åtta säsonger i NHL återvänder Marcus Krüger till Europa. Under fredagseftermiddagen meddelade Zürich att svensken skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Den 1 juli klev Marcus Krüger ut på NHL:s öppna marknad efter att hans kontrakt med Chicago Blackhawks löpt ut. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Nordamerika för den 29-årige centern.

Under fredagseftermiddagen presenterades Krüger som Zürich spelare. Zürich meddelar på sin hemsida att den svenske VM-centern skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

ÅTERFÖRENAS MED GRÖNBORG

I Zürich får 29-åringen den tidigare svenska förbundskaptenen Rikard Grönborg som tränare.
– Han vet hur Rikard Grönborgs system fungerar från tiden i landslaget och han kommer att fungera som en mellanhand mellan tränarna och spelarna, säger Zürich sportchef Sven Leuenberger till klubbens hemsida.

Den gångna säsongen noterades Krüger för tolv poäng (4+8) på 74 NHL-matcher med Chicago. I VM stod den tidigare Djurgårdsspelaren för tre poäng (2+1) på åtta matcher. Under sina åtta säsonger i NHL hann Krüger med att vinna två Stanley Cup-titlar med Blackhawks (2013 och 2015).

I Zürich blir Krüger även lagkamrat med den tidigare svenskarna Fredrik Pettersson och Robert Nilsson.

Den här artikeln handlar om: