Sök

Efter Aho – nu kan Torontostjärnan erbjudas ett offer sheet

Montreals offer sheet till Sebastian Aho kan ha öppnat dörren för NHL-klubbarna att följa efter. Nu kommer uppgifter från Sportsnet att Torontostjärnan Mitch Marner kan komma att få ett erbjudande de närmaste dagarna.

Montreal Canadiens bröt den oskrivna regeln när de erbjöd ett så kallat offer sheet till Carolinas finske stjärna Sebastian Aho. Det var första gången sedan 2013 en klubb erbjudit ett offer sheet till en restricted free agent. Carolina matchade senare Canadiens erbjudande och knöt således till sig den finske stjärnans tjänster i ytterligare fem år.

”HAR LÖNETAKSUTRYMMET”

Nu kan en ny offer sheet-soppa bli verklighet i NHL. Enligt källor till Sportsnets Joey Vendetta ska det finnas ett lag som så sent som senare under fredagskvällen kan erbjuda Torontos superstjärna Mitch Marner ett offershet.
– Laget som jag hör ska vara sugna på att göra detta har lönetaksutrymmet som behövs, draftvalen som man i så fall kommer att tappa och en historia med Maple Leafs, säger Vendetta i radioprogrammet Sportsnet’s Starting Lineup.

Enligt TSN:s Mike Kelly är det New York Islanders som är klubben som ska vara ute efter Marner. De fyller alla kriterier som krävs för att kunna ge Marner ett erbjudande.

MÅSTE ANVÄNDA ALLA VERKTYG I VERKTYGSLÅDAN

Enligt Vendetta ska Islanders vara beredda att ge Marner en lönetaksträff på 12,5 miljoner dollar.
– Varför skulle du inte göra det? Det är underförstått att man inte ska erbjuda offer sheets till spelare, men precis som Marc Bergevin (Montreals general manager) sade – varför inte använda det? Om man försöker vinna Stanley Cup och har supportrar som förväntar sig det måste man använda alla verktyg i verktygslådan.

Lou Lamoriello är general manager för New York Islanders. Innan han kom till Islanders organisation jobbade han tre säsonger som general manager för just Toronto. Det återstår att se om 76-åringen kan sno Marner framför ögonen på sin gamla klubb.

Om Marner skulle acceptera Islanders offer sheet och Toronto inte skulle matcha budet skulle Islanders tvinga ge bort de nästkommande fyra drafternas förstarundeval.

Den här artikeln handlar om: