Sök

BEKRÄFTAT: OS-forwarden förstärker Leksand – skriver fyraårskontrakt

Det har varit en av hockey-Sveriges sämst bevarade hemligheter den senaste tiden. Nu är det dock officiellt. Patrik Zackrisson har skrivit på för Leksand, meddelar klubben på sin hemsida.

Leksands storsatsning inför återkomsten till SHL fortsätter. Under fredagskvällen meddelade dalaklubben att man gjort klart med den OS-meriterade forwarden Patrik Zackrisson.

32-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.
– Hela familjen är glada att det är klart, det har ju varit på gång ett tag nu. Leksands IF är en stor klubb som åkt upp och ner mellan serierna, men det är en stor förening med väldigt många fans runtom hela Sverige och det känns som att alla har en anknytning till Leksand på ett eller annat sätt, så det ska bli kul att komma till en så stor förening, säger Zackrisson till klubbens hemsida.

”SKA VARA EN BÄRANDE FORWARD”

Zackrisson har tidigare spelat SHL-hockey med Frölunda, Linköping och Skellefteå. Den gångna säsongen spenderade högerskytten i KHL-klubben Dynamo Moskva, där han stod för elva poäng (5+6) på 38 matcher.
– Jag är oerhört glad att Patrik och hans familj vill flytta till Leksand och vara en del av den här resan. Patrik är en spelare med extremt stor erfarenhet från internationellt spel, både i KHL och landslaget, men även rutin från SHL. Han är också i en bra ålder och blir en stabil pjäs i vår centeruppställning och ska vara en bärande forward i vårt lag, säger Leksands general manager Thomas Johansson.

Zackrisson var en del av det svenska landslag som spelade OS i Pyeongchang 2018. Forwarden stod för tre poäng (1+2) på fyra matcher i turneringen.

Sedan tidigare har nykomlingen gjort klart med meriterade nyförvärv som Jonas Ahnelöv, Johan Fransson och Spencer Abbott.

Den här artikeln handlar om: