Sök

Tidigare storlöftet förstärker SHL-nykomlingen

IK Oskarshamn får in ett på pappret spännande nyförvärv. Det är den tidigare backtalangen Simon Després som ansluter till SHL-nykomlingen.
– Vi får i Simon en spetsback som vi kan luta oss emot, säger sportchefen Daniel Stolt.

IK Oskarshamn har inte värvat speciellt namnkunnigt som SHL-nykomling. Men nu får man in en spelare som åtminstone på pappret har en stark bakgrund. Klar för klubben är nämligen den kanadensiske backen Simon Després, en gång draftad i första rundan av Pittsburgh Penguins.

I dag blev det klart att han skriver ett ettårskontrakt med IKO.
– Jag är exalterad över att komma till SHL som är en av Europas bästa ligor. Jag känner mig färdig med Nordamerika och det ska bli kul att prova något nytt. Jag har alltid velat komma till Sverige och lära mig spelsättet där. Jag har spelat med många bra svenska spelare genom åren, säger 27-åringen i ett pressmeddelande från SHL-klubben.

För IK Oskarshamn råder det ingen tvekan om att det här ska vara klubbens toppback.
– Vi får i Simon en spetsback som vi kan luta oss emot och som vi kan ställa höga krav på. Han kommer att bidra med kunskaper och erfarenheter från den högsta nivån med spel i NHL, KHL och Kanadas landslag., säger sportchef Daniel Stolt.

TAGIT JVM-SILVER

Després draftades av Pittsburgh som 30:e spelare 2009. Under en skadefylld karriär har han noterats för 193 NHL-matcher för Pittsburgh och Anaheim. Den senaste säsongen begränsades han till fem matcher med Montréal Canadiens farmarlag Laval Rocket i AHL samt sju matcher för Kölner Haie i den tyska ligan.

Han har även gjort en säsong i KHL, då för Slovan Bratislava. Säsongen 16/17 spelade han senast NHL-hockey. Då gjorde den storväxte försvararen en match för Anaheim.

Després har ett JVM-silver med Kanada på meritlistan och utsågs till juniorligan QMJHL:s bästa back 2011.
– Jag ser detta som en spännande utmaning och jag är glad att få den här möjligheten och vill hjälpa laget att vinna matcher. Jag vill utvecklas i min karriär och jag tror spelsättet och de större rinkarna passar mig bra, säger Simon Despres.

Den här artikeln handlar om: