Sök

UPPGIFTER: På väg att tappa löftet till NHL – kan hämta ersättare i Västerås

Arizona Coyotes ska vara på väg att skriva kontrakt med Victor Söderström. Men inte bara det. Enligt Mr. Madhawk förväntas klubben även plocka över honom till Nordamerika. Det kan få till följd att ytterligare en spelare hämtas till Brynäs från Västerås…

Alexander Lindelöf.
Lukas Zetterberg.
Samuel Ersson.
Och nu Josef Ingman?

Västerås har reda tappat tre spelare till Brynäs inför den kommande säsongen. Nu kan Ingman bli den fjärde, skriver Mr. Madhawk.

Anledningen till det är att Brynäs ser ut att tappa sin backtalang Victor Söderström till Arizona Coyotes, NHL-klubben som draftade den 18-årige talangen som elfte spelare på midsommarafton. Klubben uppges vara på väg att sajna – och plocka över Söderström till Nordamerika för att få bättre koll på hans utvecklingskurva.

GJORDE 22 POÄNG I ALLSVENSKAN

Om så blir fallet ska 24-årige Ingman, ursprungligen från Örnsköldsvik och Modo, ligga bra till som ersättare – utan att han har hunnit spela en enda match för Västerås. SHL-klubbar har nämligen rätt att värva spelare från Hockeyallsvenskan i ytterligare några veckor.

Josef Ingman värvades till Västerås från Karlskrona i april. Detta efter en succéfylld först säsong i Hockeyallsvenskan där han svarade för sex mål och 22 poäng. Nu kan han bli SHL-spelare på en gång.

Victor Söderström gjorde en stark första säsong i SHL och mäktade med fyra mål och sju poäng från sin backposition i Brynäs.

Nu ser han ut att vara förlorad för svensk ishockey.

Den här artikeln handlar om: