Sök

Tidigare Leksandsforwarden får ny NHL-chans

Han fick lämna Chicago efter att kontraktet löpte ut förra helgen. Nu har ex-leksingen Andreas Martinsen skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt med Anaheim.

Sedan Andreas Martinsen lämnade Europa för spel i Nordamerika 2015 har det blivit 152 NHL-matcher för den storvuxne norrmannen. Forwarden, som representerade Leksand säsongen 2009/10, delade den gångna säsongen mellan spel i NHL med Chicago och AHL-spel med Rockford.

29-åringen stod för fyra poäng på 24 matcher i NHL, samtidigt som han noterades för elva poäng på 38 AHL-matcher.

FJÄRDE NHL-KLUBBEN

Martinsens kontrakt med Chicago löpte ut förra helgen. Norrmannen behövde dock inte gå klubblös i mer än en vecka innan ett nytt NHL-avtal var påskrivet. Under fredagskvällen meddelade Anaheim Ducks att den 190 centimeter långe forwarden skrivit på ett tvåvägskontrakt med en lönetaksträff på 750 000 dollar.

Förutom Chicago har Martinsen representerat Colorado och Montreal i NHL. Kontraktet med Anaheim sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: