Sök

SHL-klubben bekräftar intresse för HA-backen: ‘Tittade på honom i våras’

Brynäs kan tappa Victor Söderström till Arizona. Enligt Mr. Madhawk ska Västerås Josef Ingman vara den som ersätter i sådana fall, något som nu Brynäs sportchef Michael Sundlöv bekräftar för Gefle Dagblad.

Kommer Josef Ingman bli den fjärde spelaren under våren och sommaren att gå från Västerås till Brynäs? Det beror på hur Arizona väljer att göra med Brynäs backtalang Victor Söderström, men mycket talar för att Coyotes kommer att vilja sajna den 18-årige backen.

Mr. Madhawk rapporterade igår att Josef Ingman är den som i sådana fall kommer att plockas in för att ersätta NHL-flyktande Söderström.

”KÄNNER SIG LITE PISSIG”

Nu bekräftar Brynäs sportchef Michael Sundlöv uppgifterna för Gefle Dagblad.
– Jag kan svara på det eftersom vi har gjort allt vi ska göra, vi har pratat med Västerås och med Josef. Är det så att Victor skulle försvinna så är det ett namn vi tittar på. Och vi tittade på honom redan tidigare i våras, men gjorde inget då eftersom vi hade fullt på backsidan, säger Sundlöv.

Ingman stod för 22 poäng i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen med Karlskrona. I april stod det klart att 24-åringen lämnade KHK för spel i Västerås, men nu kan han vara förlorad för fjolårets succélag redan innan han hunnit debutera för klubben.
– Det är inte kul att bli av med bra spelare. Det är samma för oss när agenten ringer och säger att vi troligen behöver leta en ersättare – sedan får jag säga samma till Västerås. Men Patrik Zetterberg var jättebra att prata med, vi hade en jättebra dialog. Vi lever i den världen att det här kan hända – men det är inte kul. Man känner sig lite pissig, säger Sundlöv.

Tidigare under försäsongen har Lukas Zetterberg, Samuel Ersson och Alexander Lindelöf tagit steget från Västerås till Brynäs.

Den här artikeln handlar om: