Sök
SHL

Avslöjandet om stjärnvärvningen: ”Tyckte att träningen var för jobbig och visade dålig attityd”

Tomas Zaborsky värvades till Brynäs som en tänkt skyttekung. Men redan från början blev det fel.
– Han kom hit, och vi råkade i luven på varandra, säger fystränaren Magnus Ågren till Gefle Dagblad.

Tomas Zaborsky hade gjort 27 mål för HIFK i finska ligan och sågs som en tung värvning för Brynäs. Men det blev bara tolv SHL-matcher för slovaken, som sen inte gjorde comeback förrän halvvägs in i semifinalserien mot Frölunda och hann skjuta fyra mål på elva slutspelsmatcher.

Men skadan som spolierade nästan hela säsongen var inte det enda problemet med slovaken. Brynäs fystränare Magnus Ågren berättar för Gefle Dagblad att det skar sig mellan honom och slovaken från början.
– Tomas Zaborsky… Han kom hit, och vi råkade i luven på varandra. Han tyckte att träningen var för jobbig och visade dålig attityd.
– Jag frågade honom bara ‘är det du eller jag som är coach’ – och fick honom att förstå att han var tvungen att göra som jag säger.

Ågren berättar att duon nu har en bra relation och alltjämt hörs av då och då, trots att det gått två år sedan Tomas Zaborsky lämnade Brynäs. Numer spelar han i Finland igen, nästa säsong i SaiPa. Han lämnar därmed Tappara efter två säsonger. Den gångna säsongen blev det 17+17 på 47 matcher i Liiga.

Den här artikeln handlar om: