Sök
KHL

Vann mästerskapet i Schweiz – nu flyttar svenskbacken vidare

Det blir ingen fortsättning i Schweiz för Adam Almquist. Han är nämligen klar för ryska Admiral Vladivostok.

Efter att ha vunnit Calder Cup samt två SM-guld vann Adam Almquist i år också mästerskapet i Schweiz, med sitt Bern. Men sedan en tid tillbaka har det varit känt att det inte skulle bli en fortsättning i Bern. Nu står det klart att det inte heller blir en fortsättning i Schweiz.

28-åringen är klar för Admiral Vladivostok. De har inte offentliggjort värvningen ännu men har på Instagram lagt upp en ”blurrad” bild som är på den svenske backen. Så det vore onekligen en överraskning om det inte skulle vara den tidigare HV- och Frölunda-backen som presenteras senare idag.

ANDRA SVÄNGEN I KHL

Almquist har i Sverige varit en av SHL:s främsta backar, både i HV och i Frölunda. Han gjorde exempelvis 29 poäng i SHL, säsongen 17/18. I Bern blev det ”bara” ett mål och totalt 15 poäng på 50 matcher.

Han gjorde 21 matcher i KHL redan säsongen 14/15, för Severstal, och noterade då fyra passningspoäng. Nu blir han lagkompis med en annan tidigare HV-spelare: Markus Ljungh, och den tidigare Färjestadsbacken Shawn Lalonde.

Den här artikeln handlar om: