Sök
180923 Karlskronas Josef Ingman under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskrona den 23 september 2018 i Tingsryd. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214 …
SHL

Bekräftat: Är klar för Brynäs - "Redo för SHL"

Svensk hockeys sämst dolda hemlighet är nu bekräftad. Josef Ingman har skrivit på för två år med Brynäs.
- Han är redo för SHL, säger Brynäs Ove Molin, som tränade Ingman i Karlskrona förra säsongen.

Josef Ingman uppgavs vara aktuell för Brynäs redan innan han skrev på för Västerås. Efter att Victor Söderström nu skrivit NHL-kontrakt har BIF dock valt att värva Ingman som ersättare till jättelöftet.

Han har skrivit på för två år med SHL-laget.
- Vi visste att Victor skulle gå högt i draften och då blir man oftast signad omgående av laget som väljer en. Men Josef var en spelare vi hade koll på redan innan Victor skrev på där borta och han passar bra in i det vi vill ha. Han kan växa, är ambitiös och det här känns helt rätt, säger sportdirektör Andreas Dackell till Brynäs sajt.

"SVÅRT ATT FÖRSTÅ"

På 52 grundseriematcher gjorde den högerfattade backen 22 (6+16) poäng för Karlskrona förra säsongen. Då kom han från HockeyEttan-spel. Nu kliver han alltså upp ett hack till.
- Det är liksom svårt att förstå att just jag får den här chansen. Jag har ju gått en lite annorlunda väg. När jag var yngre förstod jag inte vad det innebar att vara hockeyspelare och trodde mest att man bara skulle ha roligt. För två år sedan förstod jag att jag var tvungen att börja satsa ordentligt och det har hänt mycket sen dess. Så det är en sjukt stor grej för mig att jag får chansen. Det är fantastiskt roligt men tar nog ett tag att smälta, säger backen.

Den här artikeln handlar om: