Sök
Sven Andrighetto.
Ludvig Thunman/Bildbyrån
KHL

Schweiziske VM-forwarden lämnar NHL – klar för KHL-finalisten

Han fick inget kvalificerande erbjudande av Colorado och blev således kontraktslös i månadsskiftet. Nu står det klart att Sven Andrighetto lämnar Nordamerika för spel i KHL-klubben Avangard Omsk.

Efter över 200 NHL-matcher ser nu Sven Andrighettos sejour i Nordamerika vara över för den här gången. 

26-åringen fick inget kvalificerande erbjudande av Colorado vilket gjorde att forwarden, som egentligen var restricted free agent, blev klubblös den 1 juli. Ingen annan NHL-klubb har huggit på den schweiziske VM-forwarden och nu uppges han flytta tillbaka till Europa.

Enligt Sport-Express-journalisten Igor Eronko ska Andrighetto ha skrivit på ett tvåårskontrakt med KHL-klubben Avangard Omsk inför den kommande säsongen. Andrighettos agent Aljosa Pilko meddelar via sitt Twitterkonto att Andrighetto skrivit på ett tvåårskontrakt med en rysk klubb, men väljer att inte gå ut med vilken klubb.

NYCKELSPELARE I SILVERLAGET 2018

Andrighetto har representerat Schweiz under de två senaste VM-turneringarna och var en bidragande orsak till att laget tog sig till VM-final 2018, då han noterades för nio poäng på nio matcher. 

Under sina fem säsonger i Nordamerika hann 26-åringen med spel i både Colorado och Montreal. På 216 matcher stod forwarden för 83 poäng (31+52) på 216 matcher.

Avangard Omsk gick till Gagarin Cup-final förra säsongen, där man senare blev svepta i finalen mot CSKA Moskva.

Den här artikeln handlar om: