Sök
Patrick Maroon.
Bildbyrån
NHL

Stanley Cup-mästaren alltjämt klubblös – känner ingen stress

Patrick Maroon fick inget nytt kontrakt av St. Louis Blues. Enligt The Athletics Jeremy Rutherford har forwarden en rad erbjudanden på bordet – men känner ingen stress över att vänta in det rätta erbjudandet.

Över en vecka har gått sedan Patrick Maroon äntrade den fria marknaden, men än så länge har den nyblivna Stanley Cup-mästaren inte skrivit på för någon ny NHL-klubb efter att han lämnade St. Louis efter säsongen.

Enligt The Athletics skribent Jeremy Rutherford har Maroon flertalet bud att ta ställning till, men har valt att avvakta för att istället skriva ett längre avtal med någon klubb. Enligt Rutherford känner Maroon ingen stress över situationen, utan ska vara beredd att vänta till ett bud, där kontraktslängden är mer än ett år, dimper ned.

Rutherford rapporterar samtidigt att St. Louis inte är speciellt intresserade av att ta tillbaka 31-åringen till hösten.

GICK NED I LÖN FÖR ATT KOMMA TILL BLUES

Maroon kom till St. Louis inför den gångna säsongen efter att ha gått ned  i lön för att kunna komma närmare sin son i St. Louis. 31-åringen noterades för 28 poäng (10+18) på 74 matcher för Blues i grundserien, innan han stod för ytterligare sju poäng när Blues gick hela vägen och vann Stanley Cup.

Så sent som säsongen 2016/17 sköt Maroon 27 mål i grundserien för Edmonton Oilers, lika många mål som 31-åringen gjort under de två senaste säsongerna sammanlagt.

Under sina sju säsonger i NHL har Maroon hunnit representera Anaheim, Edmonton, New Jersey och St. Louis.


Den här artikeln handlar om: