Sök
Greg Johnson har gått bort.
Youtube
NHL

Chockbeskedet: Tidigare lagkaptenen död - blev 48 år

NHL-familjen har sorg. Greg Johnson har gått bort, bara 48 år gammal. Dödsfallet bekräftas av Nashville.


Han valdes av Nashville i expansionsdraften 1998 och fyra år senare utsågs han till lagkapten för Predators. Den rollen hade han till 2006, då han gjorde sin sista match i NHL. 

Nu är Greg Johnson död. USA Today rapporterade om det tragiska dödsfallet på tisdagskvällen och det bekräftades sedan av Nashville Predators. Någon dödsorsak är inte meddelad men han avled i sitt hem i Michigan. Det var där han inledde sin NHL-karriär, med Detroit, 1994 och sen skrev han kontrakt med Red Wings även över säsongen 06/07 men utan att spela några matcher.

Det blev 369 poäng på 785 NHL-matcher för Detroit, Pittsburgh, Chicago och Nashville. Han fanns även med i det kanadensiska lag som föll i OS-finalen i Lillehammer 1994 mot Tre Kronor. Johnson vann även ett JVM-guld.

Han efterlämnar sig fru och två barn. Även brodern Ryan Johnson spelade över 700 matcher i NHL.

Den här artikeln handlar om: