Sök
Jared Bednar
Bildbyrån
NHL

"Han har gjort ett kanonjobb"

Han har varit coach i Colorado de tre senaste säsongerna och hade kontrakt även över nästa. Nu förlänger Jared Bednar över säsongen 21/22.

- Han är en otrolig coach, säger GM Joe Sakic.

Jared Bednar anslöt till Colorado efter att ha vunnit Calder Cup med Columbus farmarlag. Första säsongen blev ett dunderfiasko, med endast 48 inspelade poäng, men sen har det gått bättre för Colorado. Det blev slutspel säsongen 17/18 och i år skickade de till och med ut konferensvinnaren Calgary i den första slutspelsrundan innan det tog stopp mot San Jose i runda två. Det var fösta gången sedan 2008 Avalanche vann en serie i slutspelet.

Nu belönas 47-åringen alltså med ett nytt kontrakt, som binder honom till Colorado till sommaren 2022. 

- Jared har gjort ett kanonjobb bakom bänken och har förtjänat möjligheten att få fortsätta leda det här laget. Han är en otrolig coach som har full tillit från sina spelare och kollegor, säger klubbens general manager Joe Sakic.

"Är tacksam och ärad"


Colorado ses allt oftare som en "sovande jätte" med sina unga stjärnspelare och sina lyckade drafter de senaste åren. Nu är det alltså tänkt att Bednar, som var finalist till säsongens bästa coach 2017/2018, ska leda dem in i en ny storhetstid.

- Jag är tacksam och ärad över att få vara huvudtränare för Colorado Avalanche. Vi går i rätt riktning med det laget vi har. Laget har en spännande framtid och jag är överlycklig över att få vara en del av dem, säger han själv.

 

Den här artikeln handlar om: