Sök
Bildbyrån
NHL

KLART: Då går svenskarna upp i skiljedomstol

40 spelare ansökte om att få sin nya lön bestämd i skiljedomstol, fyra av dem var svenskar. Nu har datumen för förhandlingarna satts.


Det är inte speciellt vanligt att processen drar ut på tiden så pass mycket att en neutral domare får gå in och bestämma lönen för en spelare. 40 spelare ansökte i helgen om att ta sina förhandlingar till NHL-domstolen, men redan nu har flera av de spelarna kommit överens med sina klubbar. Däribland Zach Sanford, Danton Heinen, Cedric Paquette och Malcolm Subban.

Men de fyra svenskar som ansökt om att få lönen bestämd av en neutral part, Oskar Sundqvist, Anton Forsberg, Linus Ullmark och Christian Djoos, står ännu utan kontrakt. Nu har NHL:s spelarfck bestämt när svenskarna går upp i domstolen.

Först ut är Christian Djoos som går upp 22:a juli. Stanley Cup-hjälten Oskar Sundqvist går upp 24 juli, Linus Ullmark den andra augusti och Anton Forsberg får vänta till den allra sista dagen. Hans datum är inte förrän den fjärde augusti.

Fram tills dess att spelaren går upp i rätten får de förhandla med klubben. Oskar Sundqvist var exempelvis nära att gå upp i domstol redan förra året men då hann parterna komma överens om ett nytt avtal innan dess.

Se hela schemat här.

Du kanske även vill läsa: Fyra NHL-svenskar ansöker om skiljedomstol Den här artikeln handlar om: