Sök
Alexei Kudashov (höger) tar över förbundskaptensrollen från Ilja Vorobjov (vänster).
REUTERS/Vasily Fedosenko
Landslag

Han tar över som förbundskapten för Ryssland

Ilja Vorobjov får lämna uppdraget som förbundskapten för det ryska landslaget. I stället tar hans assisterande förbundskapten Alexei Kudashov över ansvaret som förbundskapten, meddelar det ryska ishockeyförbundet.

Det blev bara ett år som förbundskapten för Ilja Vorobjov

Sent under onsdagskvällen meddelade det ryska ishockeyförbundet att man valt att arbetsbefria Vorobjov för att istället anställa den tidigare assisterande förbundskaptenen Alexei Kudashov.

TAR ÖVER HUVUDANSVARET ÄVEN I KLUBBLAGET

Den tidigare Dynamo Moskva-kaptenen har varit assisterande förbundskapten under de senaste två säsongerna, men får nu alltså huvudansvaret på den ryska tränarbänken.
– Det är en stor ära att bli förbundskapten för det ryska landslaget. Det är ett stort ansvar och jag kommer att göra allt jag kan för att förvalta det förtroende jag fått, säger Kudashov enligt Internationella ishockeyförbundets (IIHF) hemsida.

Samtidigt meddelar SKA St. Petersburg att man valt att sparka Ilja Vorobjov för att istället ersätta honom med – just det – Alexei Kudashov. Kudashov var assisterande tränare även i St. Petersburg den gångna säsongen, men blir nu även befordrad i klubblaget.

Kudashov blir således tränare för svensktrion Magnus HellbergDavid Rundblad och Lukas Bengtsson.

Den här artikeln handlar om: