Sök
NHL

"Jag trodde kanske att jag skulle ha spelat i NHL tidigare än vad jag gjorde"


I går briserade trejdbomben att Alexander Nylander bytts bort från Buffalo till Chicago i utbyte mot finske backtalangen Henri Jokiharju. Nu hoppas Nylander få en nytändning i Blackhawks.
– Jag vill bara spela mitt spel och visa vilken spelare jag kan vara, säger han till The Athletics Mark Lazerus.

Han fick aldrig riktigt det där genombrottet i Buffalo. Alexander Nylander, som draftades som åttonde spelare totalt i draften 2016 av Sabres, har spenderat största tiden av de senaste tre säsongerna i klubbens farmarlag Rochester. 

Under de tre år som Nylander tillhört Buffalo har det blivit totalt 19 NHL-matcher. För The Athletics Mark Lazerus berättar Nylander att han hade trott på mer NHL-spel vid den här tiden.
– Jag trodde kanske att jag skulle ha spelat i NHL tidigare än vad jag gjorde, men jag ser framemot att komma till Blackhawks organisation, säger Nylander som samtidigt berättar att han ser framemot att jobba med Chicagos talangutvecklare: 
– De är riktigt bra på att utveckla spelare. De vet vad de håller på med. Nu har jag lagt de saker som hände i Buffalo och Rochester bakom mig.

FÖRÄNDRINGARNAS VINDAR BLÅSER

I Chicago blir Nylander lagkamrat med svenskarna Robin Lehner, Carl Dahlström, Erik Gustafsson och Anton Wedin. 21-åringen hoppas nu få visa vad han går för under tidigare Moratränarna Jeremy Colliton och Tomas Mitells ledning.
– Jag är bara riktigt glad just nu och är väldigt exalterad inför framtiden. Jag vill bara spela mitt spel och visa vilken spelare jag kan vara, säger Nylander enligt Lazerus.

Chicago har gjort stora förändringar i spelartruppen under sommaren, då bland andra svenskarna Gustav Forsling och Anton Forsberg trejdats bort till Carolina i utbyte mot Calvin de Haan och Aleksi Saarela. Den Vezina-nominerade målvakten Robin Lehner har anslutit till laget, samtidigt som det tidigare storlöftet Olli Määttä plockats in från Pittsburgh.


Du kanske även vill läsa: Nylander trejdad mot finske stortalangen Den här artikeln handlar om: