Sök
Micheal Ferland.
James Guillory-USA TODAY Sports
NHL

Powerforwarden skriver fyraårskontrakt med svensklaget

Ett av free agent-marknadens starkaste forwardsnamn är nu borta från marknaden. Under onsdagskvällen stod det klart att Micheal Ferland skrivit på ett fyraårskontrakt med Vancouver Canucks.

Förra säsongen tog Micheal Ferland och hans Carolina Hurricanes hela NHL med storm när de tog sig hela vägen till konferensfinalen mot Boston. Ferland spelade en viktig roll i Hurricanes framgångar under säsongen, då han stod för 40 poäng (17+23) på 71 grundseriematcher.

I slutspelet hade Ferland det dock betydligt tyngre och skrapade endast ihop en poäng på sju spelade slutspelsmatcher.

"EN ENERGISK SPELARE"

Efter att kontraktet med Hurricanes löpte ut i månadsskiftet har Ferland gått kontraktslös – tills i går. Då meddelade nämligen Vancouver Canucks att 27-åringen skrivit på ett fyraårskontrakt värt 14 miljoner dollar.
– Micheal är en energisk spelare som driver på spelet och bidrar i alla tre zoner. Han kommer att göra vårt lag tuffare att spela mot och vi är glada över att han kan kalla Vancouver sitt hem, säger Canucks general manager Jim Benning till klubbens hemsida.

I Vancouver blir Ferland lagkamrat med svenskarna Elias Pettersson, Oscar Fantenberg, Alexander Edler, Jacob Markström och Loui Eriksson

Den sistnämndes framtid i Canucks är dock osäker, efter några uttalanden han gjorde i en tidigare intervju med hockeysverige.se där han berättade hur han och tränaren Travis Green inte gick ihop.

Sedan tidigare har Vancouver gjort klart med Jordie Benn, Tyler Myers och Oscar Fantenberg inför den kommande säsongen.

Du kanske även vill läsa: Övervann alkoholen – blev supporterfavorit i gamla klubben Den här artikeln handlar om: