Sök
Jack Hughes
Bildbyrån
NHL

Draftettan skriver på - får maxkontrakt

De senaste dagarna har drafttrean Kirby Dach och drafttvåan Kaapo Kakko skrivit NHL-kontrakt. Nu har ettan Jack Hughes gjort samma sak.


Det har hunnit gå några veckor sedan Jack Hughes valdes som nummer ett i NHL-draften, av New Jersey Devils. Nu är han en Devilsspelare på riktigt. Klubben har nämligen meddelat att de skrivit ett treårskontrakt med supertalangen.

Han får ett maxkontrakt som en rookie kan få. Det ger honom 925 000 dollar i lön och chans till ytterligare nästan tre miljoner dollar per år i eventuella bonusutbetalningar. Det bekräftar New Jersey själva på sin webbsajt.

- Du drömmer om att spela i NHL och att skriva ett kontrakt är ett steg på vägen dit. Det är ett speciellt ögonblick, säger centertalangen.

ÖSTE IN POÄNG

Hughes gjorde 112 poäng på 50 ligamatcher för USA:s U18-lag och hela 20 poäng (9+11) i U18-VM där det så tungt favorittippade amerikanska laget sensationellt nog åkte ut redan i semifinalen och fick nöja sig med brons. Han blev då i alla fall först någonsin att vinna U18-VM:s poängliga en andra gång.

Sedan tidigare har spelare som Kirby Dach, Kaapo Kakko, Philip Broberg, Victor Söderström, Nolan Foote, Samuel Fagemo och Brett Leason skrivit NHL-kontrakt från årets draftkull.

Den här artikeln handlar om: