Sök
Kaapo Kakko
Bildbyrån
NHL

"Jag är så glad och uppspelt"

Han slog alla tiders målrekord för U18-spelare i finska ligan. Nu har drafttvåan Kaapo Kakko skrivit sitt första NHL-kontrakt.


Han passerade Aleksander Barkov och är nu den U18-spelare som gjort flest mål i Liiga. Han avgjorde JVM-finalen mot USA i slutminuterna. Han var också en av de stora stjärnorna när Finland vann sitt osannolika VM-guld. Kaapo Kakkos supersäsong avslutades sedan med att han valdes som tvåa i draften.

Nu har New York Rangers skrivit på med det finska superlöftet. Han får en lönetaksträff på 925 000 dollar men kan, med hjälp av bonusar, tjäna så mycket som 3,575 miljoner dollar per år de kommande tre åren. Det uppger CapFriendly.

- Jag är så glad och uppspelt över att få skriva på mitt första NHL-kontrakt med New York Rangers och jag vill tacka min familj, mina vänner, mina lagkamrater och mina fans för att de stöttat mig, säger Kakko själv i ett uttalande på Rangers sociala medier.

Kaapo Kakko sköt 22 mål på 45 matcher för TPS i den finska högstaligan. Nu ska han vara med och hjälpa New York Rangers tillbaka till toppen.

Den här artikeln handlar om: