Sök
Brett Leason
NHL

Ratades i två raka drafter - nu skriver han NHL-kontrakt

534 spelare valdes i NHL-drafterna 2017 och 2018. Brett Leason var inte en av dem. Han valdes inte förrän i somras - och nu har han skrivit NHL-kontrakt.


Brett Leason är forwarden som inför den gångna säsongen hade ratats i två raka NHL-drafter och aldrig blivit inbjuden till något juniorlandslagsläger. Men säsongen som gick fick han ett gigantiskt genombrott i WHL, togs ut till JVM och valdes redan i andrarundan av NHL-draften.

Och nu, några veckor senare, har Leason också skrivit på ett NHL-kontrakt. I natt skrev han på ett treårigt rookieavtal med Washington Capitals och kommer kommande säsong spela i AHL eller NHL. Han får en NHL-lön på 842 500 dollar.

20-åringen vann WHL-mästerskapet med Prince Albert Raiders och gjorde 25 poäng på 22 slutspelsmatcher. Under grundserien noterade han 89 poäng på 55 matcher och i JVM blev det 3+2 på fem matcher för Brett Leason.

Du kanske även vill läsa: Ratad i två NHL-drafter – nu ska han skjuta Kanada till JVM-guld Den här artikeln handlar om: