Sök
Artturi Lehkonen
Bildbyrån
NHL

Tidigare SHL-stjärnan förlänger - skriver på för två nya år

Han gjorde sin poängmässigt bästa säsong i NHL-karriären. Nu skriver Artturi Lehkonen på ett nytt tvåårskontrakt med Montréal.


Montréal låg inte på latsidan igår. Först skrev de på ett nytt tvåårskontrakt med Joel Armia. Han fick ett tvåårsavtal med en lönetaksträff på 2,6 miljoner dollar. Men Canadiens var inte färdiga där.

Några timmar senare kom beskedet att de även förlängt med Armias landsman Artturi Lehkonen. Lehkonen får även han ett tvåårskontrakt men hans lönetaksträff är något lägre. Den ligger på 2,4 miljoner dollar.

GJORDE ELVA MÅL

Lehkonen har gjort 221 matcher i Montréal sedan flytten från Frölunda och på dessa har han gjort 41 mål och 39 assist. Det blev elva mål och totalt 31 poäng i NHL under säsongen som gick. Det var hans poängmässigt bästa säsong i NHL.

Lehkonen fick ett stort genombrott i Sverige säsongen 15/16 då han noterade 33 SHL-poäng och sen sköt hela elva mål på 16 slutspelsmatcher när Frölunda knep ett SM-guld. Han vann då både skytteligan och poängligan.

Den här artikeln handlar om: