Sök
Maxim Lapierre byter klubb efter 3,5 år.
Bildbyrån
Schweiziska ligan

Kontroversiella ex-modoiten klar för storklubb

Maxim Lapierre lämnade Modo mitt under säsongen 15/16 under uppmärksammade former. Sedan dess har han varit en stjärna i Lugano. Nu är han dock klar för Eisbären Berlin.


Den tidigare NHL-spelaren, som lirade final med Vancouver 2011, kom till Modo säsongen 2015/2016. Han gjorde 19 poäng på 34 matcher men lämnade Modo efter att uppgetts ha fått välja mellan tre alternativ: lämna klubben självmant, fortsätta agera och bete sig som han gjorde och finna sig i att bli bänkad, eller att byta spelstil och underkasta sig lagets spelsätt. Han anklagades nämligen för att vara negativ, sprida dålig energi och skapa splittringar i Modo-truppen.

I stället hamnade Maxim Lapierre i Lugano, där han varit en populär spelare de senaste tre åren. Men igår kom beskedet att det inte blir någon fortsättning i Lugano. Idag meddelades det i stället att centern flyttar till Tyskland.

Han är klar för storklubben Eisbären Berlin, Eisbären vann det tyska mästerskapet hela sju gånger åren 2005 till 2013 och var i final så sent som 2018. Förra året åkte de dock ut redan i kvartsfinal.

Lapierre noterade 29 poäng på 40 matcher i NLA förra säsongen och spelade OS för Kanada våren 2018.

 


Den här artikeln handlar om: