Sök
Pelle Gustafsson får Daniel Josefsson som kollega i båset
Bildbyrån
Hockeyettan

Avslutade karriären - nu ska han bilda tränarpar med forne lagkamraten

Igår lämnade Daniel Josefsson beskedet via Instagram att han lägger av. Idag meddelar HC Dalen att de knutit upp den förre SHL-backen som assisterande tränare bakom Pelle Gustafsson.

Det var igår Daniel Josefsson lämnade beskedet via Instagram att det nu är färdigspelat. 37-åringen. Men han berättade samtidigt att hans värv inom hockeyn inte var över.
-- Vi kommer ses i hallen igen, skrev han.

Idag berättar Hockeyettanklubben HC Dalen via ett pressmeddelande att Josefsson är klar för dem som assisterande tränare.
-- Jag har varit på Daniel i flera år, berättar klubbens sportchef och tränare Pelle Gustafsson för hockeysverige.se och fortsätter:
-- Jag ville att han skulle spela, men han kände att han var klar med det.

Gustafsson och Josefsson har en historik tillsammans i HV71 där de i början av 2000-talet spelade ihop. Josefsson, senast i Vita Hästen, jobbar numera som personlig tränare och har drillat Dalen-spelarna under ett par år när det kommer till sommarträningen.
-- Han har kört killarna tre gånger i veckan, så han känner dem. Jag är tacksam att vi får in honom i verksamheten med hans rutin och alla de bitar han har, berättar Gustafsson.

Daniel Josefsson har under karriären spelat 366 SHL-matcher för HV71, Södertälje, Modo, AIK och Leksand. Per Gustafsson spelade 734 SHL-matcher för HV71 under sin spelarkarriär.

Du kanske även vill läsa: "Jag är stolt över resan och jobbet jag och min familj har lagt ner" Den här artikeln handlar om: