Sök
Juuso Ikonen.
Bildbyrån
SHL

Han återvänder till SHL: "Jag är riktigt taggad"

Efter många turer fram och tillbaka så bekräftade HV71 idag att finländaren Juuso Ikonen är klar för dem. Han kommer närmast från spel i AHL med Hershey Bears.


Det var i slutet av juni som HV-tränaren Stephan Lundh avslöjade för sajten hockeynews.se att finländaren Juuso Ikonen var klar för Jönköpings-klubben. Detta dementerades dock av klubbens sportchef Johan Hult som i ett sms till hockeysverige.se skrev följande:
-- 
Nix, inget klart alls med Juuso. Är en spelare som vi tittar på men inget klart tyvärr.

Nu är 24-åringen hursomhelst klar för spel med HV71. Detta gick klubben ut med under måndagen.
-- 
Juuso är en skicklig högerfattad forward som är bra på skridskorna. Han är också i en bra ålder och vill framåt i karriären och är hungrig på hockey. Vi har fått mycket bra intryck av Juuso i våra diskussioner om hur HV71 vill spela ishockey, säger Johan Hult i ett pressmeddelande från HV71.

Ikonen har den senaste säsongen spelat för Washington Capitals farmarlag Hershey i AHL. Där blev det 4 mål och 14 assists på 54 matcher. Han har tidigare spelat för både Djurgården och Brynäs i SHL och 17/18 gjorde han 26 poäng för Brynäs.

2014 var han med och vann JVM-guld för Finland och han har spelat elva a-landskamper för Lejonen.
-- Jag är riktigt taggad över att komma till HV71. Det är en klubb med höga ambitioner och en härlig hemmapublik som alltid lyfter sitt lag. Jag ser fram emot att komma till Jönköping och dra igång en ny säsong, säger Juuso Ikonen i pressmeddelandet.

Kontraktet är skrivet på två år.


Du kanske även vill läsa: Tidigare Brynässtjärnan tillbaka i SHL – eller? ”Nix, inget klart alls” Den här artikeln handlar om: